Световната Здравна Организация препоръчва ексклузивното кърмене на бебетата през първите 6 месеца.

Nestlé изцяло подкрепя СЗО и продължителното кърмене, както и въвеждането на отбиващи храни, стига това да е съгласувано с Вашия педиатър или със здравните препоръки в страната.

Продължи Напусни

Здраво стомахче-щастливо бебе

Каква е връзката между доброто храносмилане и имунитета на детето?

Най-важната задача за всеки родител е отглеждането на здраво и щастливо дете. През последните години широко се коментира връзката между здравото стомахче и общото състояние на организма. Балансираното меню осигурява нужните за оптималния растеж хранителни вещества на малкото дете и е предпоставка за правилно храносмилане. Пълноценното усвояване на хранителните вещества обуславя изграждането на силна имунна система.

Прочети

Как да поддържаме оптимална чревна микрофлора?

Има много фактори, които допринасят за развитието на добра чревна микрофлора при децата. Важно е да се отбележи, че вагиналното раждане е един от тези фактори, защото чрез него се заселват първите полезни бактерии в стерилните дотогава черва на бебето и така подготвят храносмилателната система за кърменето.

Прочети

Лошите навици, които пречат на стомашния комфорт

Хранителните навици и предпочитания от най-ранна детска възраст са важен фактор за оптималното състоянието на храносмилателната и имунната система. Родителите възпитават лошите навици най-често от непознаване на негативното влияние на, на пръв поглед, дребни подробности в ежедневието.

Прочети

Колики

Бебешките колики обикновено са първото сериозно предизвикателство пред детето и неговите родители. Не е рядко новородените да преминават през периоди, в които са твърде раздразнителни или склонни да плачат продължително без ясна причина. Коликите засягат 10-15 % от новородените. Те започват от втората или третата седмица след раждането и достигат своя максимум през шестата до дванадесетата седмица от раждането.

Прочети

Запек

Нормалният процес на изхождане при децата зависи от възрастта и храната, която приемат. Запекът се среща рядко при малките бебета, особено при тези, които са кърмени. Това се дължи на факта, че кърмата е идеално усвоима и пригодена да дава калории и полезни вещества, както и така нужните пробиотици за бебето.

Прочети

Нашата формула за стомашен комфорт - l.reuteri!

Има много фактори, които допринасят за развитието на добра чревна микрофлора при децата. Важно е да се отбележи, че вагиналното раждане е един от тези фактори, защото чрез него се заселват първите полезни бактерии в стерилните дотогава черва на бебето и така подготвят храносмилателната система за кърменето.

Прочети

Въпроси към проф. д-р Мая Кръстева

Какви грешки допускат родителите при храненето на малкото дете, които предизвикват проблеми със стомахчето? На какво се дължат те? Кои са най-ефикасните практики за справяне при стомашни неразположения на детето? Как трябва да изглежда здравословното меню за дете над 1 год.? Кои храни не е добре да се дават преди 3 години? Посочете някои лоши навици в отглеждането на малкото дете, които са в основата на стомашните проблеми ?

Прочети

Протеинът OPTIPRO®- 50 години научен труд за здрави и щастливи деца

Изразявайки своята подкрепа за кърменето, вече 50 години Nestlé® работи активно върху проучване на ползите от незаменимото майчино мляко. Научно е доказано, че съставът на кърмата се променя в зависимост от възрастта на бебето, а наред с това изменения търпят и количеството, и качеството на протеина.

Прочети

Необходимите витами и минерали за оптимален растеж и стомашен комфорт на детето

Най-важната задача за всеки родител е отглеждането на здраво и щастливо дете. През последните години лекарите доказват съществуването на пряка зависимост между физическия комфорт и емоционалното състояние на малчуганите.

Прочети